Головна » 2017 » Січень » 19 » День гімну
23:01
День гімну

День гімну

 Лине пісня незабутня,

Горда, величава.

В ній — надія на майбутнє,

України слава.

Нею сонце зустрічає

Нашу Батьківщину,

День новий розпочинає —

Сильна, неподільна.

До нових здобутків кличе

Пісня Україну,

А зовуть її велично

 Державним Гімном.

         Символіка держави  — своєрідна візитна картка країни, вона ніби представ­ляє її, підтверджує її існування.

         18 січня 2017 року в Антонінській ЗОШ І-ІІІ ст. учнівським самоврядуванням був проведений День гімну. Адже 25 років тому, 15 січня 1992 року, Указом Президії Верховної Ради «Про Державний Гімн України” була затверджена музика Михайла Вербицького як Державний Гімн України.

         Яскравим виявом національно-патріотичних почуттів українців став вірш поета і етнографа Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна”. Жодному іншому творові української літератури не судилася така велична і трагічна доля. Велична, бо в ньому втілена споконвічна мрія народу, здобути волю, виражена незламна віра у відродження України. Трагічна, бо понад століття пісню-гімн переслідували, вбивали, забороняли, та як не силкувались – не вбили. Це ті слова та музика, які змушують кожного з нас підніматися при перших же акордах, в них сконцент­рована жива історія народів, їх прагнення до волі.

         Свої національні символи люди повинні шанувати і берегти. Про це записано у ст. 65 Конституції України:”…Шанування державних символів України є обов’язком громадян України”. Національні символи – це згусток високого духу народу, його історичних прагнень, унікальності, своєрідний генетичний код нації.

         І  кожен українець повинен знати, з чого ж розпочалась історія цієї прекрасної патріотичної композиції. Учні з цікавістю переглянули фільм  «Гімн України – ода державності», з якого дізналися кілька історій про створення головної пісні держави. Закінчився День Гімну у школі флеш-мобом «Гімн України єднає усіх». Нехай же сила нашого гімну об’єднає і поріднить нас всіх, надасть неабиякої могутності в цій нелегкій боротьбі за мир  і спокій у власній державі.


Лісовський Микола,

член учкому Антонінської ЗОШ І-ІІІ ст.

Переглядів: 316 | Додав: венера1 | Теги: день гімну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar